Herfstvakantietips: De leukste uitjes om te ondernemen!

Herfstvakantietips: De leukste uitjes om te ondernemen!

088 - 9005555 Mail ons
dinsdag 1 oktober 2019

De herfstvakantie is weer aangebroken, heerlijk die paar weken vrij! Maar wat te doen? Mocht u nog geen plannen hebben dan geven wij u graag wat inspiratie in onderstaand blog. Ga eropuit met de kinderen en geniet van de herfst!

Breng een bezoek aan het Muiderslot

Misschien wel Nederlands bekendste kasteel: Het Muiderslot. Het burcht omringd door water en prachtige kasteeltuinen,  is één van de best bewaarde en oudste kastelen van ons land. Ontdek de eeuwenoude historie die ruim 700 jaar teruggaat. Er worden regelmatig leuke activiteiten georganiseerd, zo ook tijdens de herfstvakantie. In het weekend van 19 en 20 oktober is het kasteel omgetoverd naar een middeleeuwse setting en logeren de Ridders van de Ijssel op het Muiderslot. Er wordt gekookt, muziekgemaakt en er is veel te zien en te doen.

Ski- of snowboardles voor kinderen in SnowWorld Zoetermeer

Altijd al willen skiën of snowboarden maar is het er nooit van gekomen? Dan is de herfstvakantie het perfecte moment! In SnowWorld Zoetermeer kunnen kinderen 5 dagen lang ski- of snowboardles volgen. De laatste dag wordt feestelijk afgesloten met een kindermenu en uiteraard een Snowy medaille met diploma. Kinderen van 4 en 5 jaar krijgen 55 minuten les, kinderen van 6 t/m 12 jaar krijgen 85 minuten les en kinderen vanaf 8 jaar kunnen snowboardles volgen. Inschrijven kan via de website van SnowWorld zelf.

Op avontuur in DierenPark Amersfoort

In DierenPark Amersfoort is het tijdens de herfstvakantie één groot avontuur! Ga samen met familie en een dinoranger op pad tijdens de DinoAdventures en help de dinosaurussen zoeken naar eten voor de winter. Een deel van het park is tijdens de herfstvakantie afgesloten omdat het bos vol met dino’s zit die erg onrustig zijn. Kinderen kunnen klimmen en klauteren tijdens deze spannende dagen en ouders beleven een heel avontuur, een leuk uitje voor jong en oud.

Wees een echte onderzoeker voor één dag in Science Centre Delft

Ervaar hoe het is om voor één dag een echte onderzoeker te zijn! In het Science Centre Delft zijn tal van technische creaties te vinden die leuk en leerzaam zijn voor iedereen. Kom er achter hoe zonne-energie werkt en hoe we in de toekomst aardbevingen kunnen voorkomen. Het hele jaar door zijn er creatieve workshops te volgen geschikt voor kinderen tussen de zes en vijftien jaar. Kijk voor de agenda in de herfstvakantie op de website van het Science Centre Delft.

Ga op sprookjesavontuur in Sprookjeswonderland

Een onontdekte parel wellicht: Het betoverende Sprookjeswonderland in Enkhuizen. Ideaal voor gezinnen om een leuke dag tijdens de herfstvakantie te beleven. In het sprookjesbos zijn er veel bekende sprookjesfiguren te ontdekken en in Kasteel Violinde is de musical over het verwende prinsesje Violinde te zien. Ook is er een kinderboerderij te vinden met geitjes, hertjes, ezels en nog veel meer dieren. En in de betoverende speeltuin met dierentoestellen kunnen kinderen zich een hele middag vermaken.

Alle nieuwsberichten