Extra koelbussen bij Europcar

Extra koelbussen bij Europcar

088 - 9005555 Mail ons
vrijdag 7 mei 2021

De afgelopen tijd is de vraag naar (extra) koelbussen gestegen bij klanten. Om als verhuurder in deze toenemende vraag te kunnen voorzien, worden onze bestelauto’s speciaal omgebouwd tot koelbus. Voor het eerst in de geschiedenis hebben wij meer koelbussen in het wagenpark dan ooit!

Van bestelauto naar koelbus

Het ombouwen van een bestelauto naar een koelbus is een flinke klus. De bestelauto’s worden namelijk eerst ingekocht, dan worden de bussen isolatie klaar gemaakt en vervolgens moet er een koelmotor worden ingebouwd. Het hele proces heeft normaal gesproken een doorlooptijd van aantal maanden. Maar met de nodige haast voor een oplevering, is het gelukt om binnen 3 weken tijd, 6 splinternieuwe koelbussen volledig omgebouwd in ons wagenpark te krijgen.

 “Ik vind het heel bijzonder om aan dit unieke project mee te werken en te ervaren hoe alle leveranciers hun nek uitsteken om het onmogelijke toch mogelijk te maken.” – aldus Marleen van Vugt, accountmanager Europcar.

Inzet van koelbussen

De koelbussen van Europcar worden gebruikt voor diverse doeleinden, zoals voor het vervoer van vaccins en verse producten.

Vaccin vervoer

Al vier jaar vervoert Europcar in samenwerking met Movianto de jaarlijkse griepvaccins. Sinds begin januari worden de koelbussen ook ingezet voor het transport van het COVID-19-vaccin naar de diverse ziekenhuizen en GGD-vaccinatiepunten. Met de koelbussen van Europcar wordt de houdbaarheid van de vaccins gegarandeerd.

Verse boodschappen van de lokale boer

De koelbussen van Europcar worden ook ingezet bij Boerschappen voor transport van verse producten. Boerschappen zorgt voor boodschappenboxen met verse producten van de lokale boer. Elke zaterdag staan deze koelbussen op de Europcar vestigingen Rotterdam Centrum, Den Haag Centrum, Haarlem en Utrecht voor het uitleveren van de boodschappenboxen.