Extra kilometers en verzekeringen bij uw autohuur, hoe zit dat?

Extra kilometers en verzekeringen bij uw autohuur, hoe zit dat?

088 - 9005555 Mail ons
woensdag 7 november 2018

Huurauto nodig? Het is altijd handig om te weten hoeveel kilometers u tegoed heeft als u een auto gaat huren. Zo weet u waar u aan toe bent en kan hier rekening mee gehouden worden bij het plannen van de trip. Hoeveel kilometers zijn standaard inbegrepen en wat betaal je voor extra kilometers? En hoe zit het eigenlijk met verzekeringen bij het huren van een auto? We leggen het graag aan u uit.

Inbegrepen en extra kilometers

Bij Europcar bent u altijd verzekerd van minimaal 100 vrije kilometers per dag, ongeacht het type auto dat u huurt. Het tarief dat geldt per extra gereden kilometer na overschrijding van het limiet verschilt per huurauto. Bekijk tijdens het reserveren wat de prijs is per extra gereden kilometer voor het door u gekozen autotype. Dit staat vermeld bij de specificaties van de auto.

Verzekeringen

Voordat u de weg op gaat is het wel zo verstandig om u vooraf goed te laten informeren over de verschillende soorten verzekeringen en welke het meest bij uw situatie past. Alle huurauto’s in het wagenpark van Europcar beschikken standaard over een WA- verzekering. Deze verzekering is standaard inbegrepen in het huurtarief, het komt er dus niet nog eens apart bij.

Ook bieden we u de optie voor een aanvullende verzekering: de Schadeverzekering Inzittende (SVI). Loopt een inzittende (waaronder de bestuurder) schade op na een ongeval? Deze persoon wordt dan geheel schadeloos gesteld. Hierbij wordt zowel voorzien in vergoeding van letselschade als  in een schadeloosstelling van de nabestaanden bij overlijden. De SVI biedt tevens bij letselschade dekking voor schade aan lijfgoederen. De vergoeding is gemaximeerd op € 2.500.000. De schuldvraag is hierbij niet van belang.

Eigen risico

Deuk in de auto gereden? Of heeft u een lekke band? Per schadegeval geldt er een standaard Eigen Risico. Denk hierbij aan krassen, deuken, diefstal, total loss of  lekke band. De hoogte van het Eigen Risico hangt af van uw leeftijd (bij 22 jaar of jonger geldt er een ander tarief) en het autotype dat u huurt. De hoogte van het Eigen Risico is terug te vinden op uw reserveringsbevestiging. Bovendien bieden wij de mogelijkheid het Eigen Risico te verlagen door middel van een premie. De hoogte van uw premie is afhankelijk van het tariefsoort (aanbieding of standaard tarief), klasse / type auto, huurlengte en de leeftijd van de hoofdbestuurder.

Meer weten over verzekeringen en het Eigen Risico? Vind hier meer informatie.

 

Alle nieuwsberichten