Europcar en Movianto zorgen voor veilig transport COVID-19 vaccin

Europcar en Movianto zorgen voor veilig transport COVID-19 vaccin

088 - 9005555 Mail ons
vrijdag 8 januari 2021

PERSBERICHT - Den Haag, 8 januari 2021

Op 6 januari is gestart met het transport van het COVID-19 vaccin naar diverse ziekenhuizen en GGD-vaccinatiepunten. Europcar en Movianto slaan de handen ineen om het vaccin op een veilige manier te vervoeren.

Hoge kwaliteitsnormen voor voertuigen
Om de houdbaarheid van de vaccins te garanderen, zijn alle koelvoertuigen van Europcar gekeurd en gecertificeerd. Zo zijn de voertuigen onder andere uitgerust met de benodigde temperatuur sensoren voor temperatuur opvolging en mapping en worden ze bestuurd door GDP getrainde chauffeurs van Movianto. De jarenlange succesvolle samenwerking tussen Movianto en Europcar heeft zich eerder bewezen in de distributie van het griepvaccin. 

Martijn Hanekroot, algemeen directeur Europcar Autoverhuur: “Europcar levert graag een bijdrage aan het veilig transporteren van het COVID-19 vaccin voor onze partner Movianto. Het leveren van voertuigen met hoge kwaliteitsnormen is voor ons en onze klanten uitermate belangrijk. We schakelen diverse experts in om de kwaliteitsnorm te toetsen. De opbouw en afwerking van de voertuigen voor Movianto is uitgevoerd door Peters Koelwagens B.V. te Oss. Dit is een mooi voorbeeld van een uitstekende samenwerking tussen verschillende partijen”.

Peter Roelands, transport manager Movianto Benelux: “nadat de Europcar voertuigen werden aangeleverd bij Movianto zijn deze door het hele validatieproces gegaan wat standaard gehanteerd wordt voor alle Movianto voertuigen. De Europcar voertuigen zijn dan ook op exact dezelfde manier op te volgen wat temperatuur betreft. Bij elk probleem zal onze Control Tower dan ook onmiddelijk actie ondernemen en in contact treden met onze chauffeurs om mogelijke deviaties te vermijden. Voor alle duidelijkheid en zoals hierboven reeds aangegeven, werden deze wagens ook succesvol ingezet tijdens de verdeling van het griepvaccin in Q4 2020. Een griepcampagne die Movianto nu voor het 9de jaar op rij heel succesvol heeft voltooid”.

Alle nieuwsberichten