Eropuit in de nazomer met een auto met trekhaak

Eropuit in de nazomer met een auto met trekhaak

088 - 9005555 Mail ons
vrijdag 3 september 2021

Heerlijk die dagen in het vooruitzicht om te genieten van een welverdiende vakantie in de nazomer. Ga je op vakantie met de caravan, vouwwagen of met een fietsenrek achterop de auto? Dan heb je een trekhaak nodig. Bij Europcar kun je ook een huurauto mét trekhaak huren. In deze blog geven wij een aantal tips als je met een (huur)auto met trekhaak op vakantie gaat.

Belasting trekhaak

Het belangrijkste waar je rekening mee moet houden met een trekhaak is dat je deze niet te zwaar mag belasten. De maximale kogeldruk van de (huur)auto mag niet overschreden worden. Zorg dus voor een evenwichtige belading van zowel de auto als de caravan, vouwwagen, aanhanger of fietsendrager. Hoeveel de waarde van de kogeldruk maximaal mag zijn vindt je in de bijgeleverde papieren of instructieboekje van bijvoorbeeld de caravan.

Met de caravan op vakantie

Een goede voorbereiding is het halve werk! Check daarom van te voren of de afstemming tussen de auto en de caravan juist is. Controleer de bandenspanning van de auto, zorg voor een evenwichtige belading van zowel de auto als de caravan (leg zware dingen in de auto) en ga na of de kogeldruk niet te licht maar ook zeker niet te zwaar is. Het is belangrijk om tijdens het rijden de maximale toegestane snelheid van 90 kilometer aan te houden. Rijdt je sneller, dan kan de caravan al snel gaan slingeren.

Auto huren met trekhaak

Heeft jouw auto geen trekhaak? Huur dan gemakkelijk en snel een auto bij één van de Europcar vestigingen bij jou in de buurt! Europcar heeft een landelijk dekkend netwerk zodat altijd een vestiging dichtbij te vinden is. Deze extra service bieden wij op aanvraag omdat niet standaard iedere huurauto uit ons brede wagenpark een trekhaak heeft. Geef bij jouw telefonische reservering (een auto met trekhaak is niet online te reserveren) door dat je graag gebruik maakt van deze mogelijkheid via telefoonnummer 088 – 900 55 55.

Alle nieuwsberichten