De leukste plekken om te wandelen tijdens corona

De leukste plekken om te wandelen tijdens corona

088 - 9005555 Mail ons
donderdag 6 mei 2021

Niets is zo populair als wandelen in deze coronatijd. Heb je alle wandelroutes bij jou in de buurt al gedaan en wil je een keer wat verder van huis? Wij hebben hieronder 4 verschillende (corona-proof) wandelingen op een rijtje gezet. Ben je niet in bezit van een auto, maar wil je graag één van deze wandelingen doen? Ervaar het comfort en gemak van een huurauto van Europcar om er veilig een dagje op uit te gaan.

1. Wandelen in provincie Utrecht

Wandelliefhebbers die van wandelen én cultuur houden kunnen in de provincie Utrecht hun hart ophalen. Maak een mooie stadswandeling in Amersfoort, wandel door de straten van Utrecht of ontdek Utrechts kleinste stadjes Rhenen en Montfoort. Wandel rond de prachtigste kasten en buitenplaatsen op de Utrechtse Heuvelrug of in het spoor van de Romeinen. Dus trek je wandelschoenen aan en ontdek Utrecht.

2. Strandwandeling Ameland

Ga je liever voor een lange wandeling? Struin dan eens het strand van Ameland af. Deze is maar liefst 27 kilometer lang en er is het gehele jaar wat te beleven. Ook voor fietstochten kun je hier terecht, of ga schelpen zoeken of strand jutten. Ameland heeft een blauwe vlag, wat inhoudt dat het strand veilig, schoon en duurzaam is.

3. Vogelroute Lauwersmeer

Ben jij een vogelliefhebber? Het Lauwersmeer, ook wel de wildernis tussen Friesland en Groningen genoemd, is de favoriete plek voor vogelliefhebbers. Nationaal Park Lauwersmeer trekt niet alleen vogelaars, maar ook wandelaars en fietsers. Tijdens de wandeling ga je zeker vogels spotten, maar misschien kom je ook wel een Schotse hooglander tegen.

4. Bollenstreek lente-wandeling

Wandel door de vele kleurrijke bloemenvelden van de Bollenstreek. Bij de Bollenstreek-Lentetocht in het Zuid-Hollandse Sassenheim heb je de keuze uit diverse afstanden, van 5 tot 40 kilometer. Geniet van de tulpenvelden in alle kleuren van de regenboog en van de overweldigende bloei van narcissen en hyacinten.

Alle nieuwsberichten