De 5 mooiste stranden om te wandelen

De 5 mooiste stranden om te wandelen

088 - 9005555 Mail ons
maandag 22 juli 2019

Een dagje strand pakken is heerlijk in de zomer! Niet alleen om te bakken maar ook om te wandelen. Aan de Nederlandse kust  vindt u vele prachtige stranden met ieder zijn eigen charme. Dus bent u een dagje vrij? Bekijk dan eens één van deze badplaatsen die u kunt bezoeken voor een heerlijk dagje struinen in de buitenlucht.

Zoutelande

Wellicht kent u dit strand wel door de nummer één hit van BLØF! Altijd al benieuwd geweest waar ze nou precies over zongen? Ga er dan eens een dagje heen. Zoutelande is gelegen op het schiereiland Walcheren in Zeeland en staat ook wel bekend als de Zeeuwse Riviera. Dit komt door de kleine huisjes die er te vinden zijn. Zoutelande wordt gekenmerkt door een blauwe vlag wat inhoudt dat het een schoon gebied is en er veel faciliteiten te vinden zijn. Het 5 kilometer  lange strand heeft gemiddeld de meeste zonuren door de gunstige ligging en volgens het onafhankelijke landelijke weerbureau is het weer er beter dan de rest in Nederland.

Ameland

Gaat u voor een lange wandeling? Struin dan eens het strand van Ameland af. Deze is maar liefst 27 kilometer lang en er is het gehele jaar wat te beleven. Ook voor fietstochten kunt u hier terecht, of ga schelpen zoeken of strand jutten. Naast Zoutelande heeft ook Ameland een blauwe vlag. Wat inhoudt dat het strand schoon is en er gebruik gemaakt kan worden van de vele faciliteiten.

Noorderzeestrand

Bent u een echte watersportliefhebber? Breng dan eens een bezoekje aan het Noorderstrand in Ouddorp. Op dit 17 kilometer lange strand kunnen sportievelingen surfen en blokarten. Aan de kinderen is ook gedacht: er zijn verschillende speeltoestellen te vinden. Natuurlijk kunt u hier ook gewoon terecht voor een wandeling over het strand of in de duinen.

Kijkduin

Deze typische familiebadplaats ligt op slechts een klein kwartier rijden vanaf Den Haag. Dit strand is iets kleiner dan Scheveningen, het strand dat grenst aan Kijkduin, maar zeker niet minder leuk! U kunt er wandelen over de boulevard, een stop maken op een van de terrassen voor een lekkere lunch (met uitzicht op de Noordzee), of de duinen in voor wat meer rust. Zin om daarna de stad in te gaan? Dan zit u zó in hartje centrum Den Haag of Scheveningen.

Egmond aan Zee

Voor gezelligheid op het strand is Egmond aan Zee een echte aanrader! U kunt er namelijk terecht voor diverse watersportactiviteiten en verschillende speeltoestellen waar kinderen helemaal los op kunnen gaan. De witte zandstranden zijn goed onderhouden dus voor een fraaie strandwandeling zeer geslaagd. Neemt u graag de hond mee? Op dit strand zijn honden het hele jaar welkom, jullie kunnen lekker samen uitwaaien!

Huur een auto of busje bij Europcar

Om een bezoekje aan één van deze stranden te brengen hoeft u niet persé te beschikken over een eigen auto. Huur gemakkelijk en snel een auto of busje bij Europcar en maak er een leuke zomerse dag van! Bekijk ons wagenpark en vind het type auto dat bij u past.

 

Alle nieuwsberichten