Carpoolen zit er voorlopig niet meer in, maar hoe nu verder?

Carpoolen zit er voorlopig niet meer in, maar hoe nu verder?

088 - 9005555 Mail ons
vrijdag 10 april 2020

Volgens de richtlijnen van het RIVM is het voorlopig niet mogelijk om samen te reizen in een auto als u niet op een gezamenlijk adres staat ingeschreven. Er wordt momenteel al een flink aantal boetes uitgeschreven aan mensen die hier geen gehoor aan geven. Deze sancties kunnen oplopen tot wel € 400,- per persoon.

In deze tijd moeten we fysiek contact met anderen zo veel mogelijk beperken. Dit is zowel privé als zakelijk een grote uitdaging. Medewerkers die werkzaam zijn in bepaalde sectoren hebben hier ook mee te maken. Wat als u zakelijk gezien altijd samen reist met een collega? Voor dit mobiliteitsprobleem bieden wij als autoverhuurder een oplossing.

Reis niet samen in een auto

Omdat de basisafspraak is dat we altijd 1,5 meter afstand van elkaar moeten houden als we niet tot 1 huishouden behoren, zit samen carpoolen er voorlopig niet in. Werkgevers dienen dus te kijken naar andere mogelijkheden voor hun werknemers. Een mogelijkheid is om periodiek een extra auto te huren per werknemer. Bovendien een veilige keuze omdat het coronavirus zich zo niet kan verspreiden en u geen dergelijke boetes riskeert.

Auto huren voor 1 dag of langere periode

Bij Europcar is het mogelijk flexibel een personenauto, bestelauto, personenbus en vrachtauto te huren. Zo kunt u een auto of busje huren voor een dag maar ook voor langere tijd, bijvoorbeeld maandelijks. Dankzij het grote wagenpark met diverse modellen heeft Europcar altijd een geschikte huurauto voor elke mobiliteitsbehoefte. Heeft u vragen? Neem contact op met ons Call Center via 088- 900 5555.

Verscherpte maatregelen

De veiligheid en gezondheid van onze medewerkers en klanten hebben bij Europcar de hoogste prioriteit. Wij volgen daarom de aanbevelingen van de WHO en het RIVM strikt op. Onze hygiënemaatregelen gaan verder dan de hoogst gestelde normen voor veiligheid en hygiëne en de getekende brief van de station manager in iedere auto garandeert dit. Lees meer over onze aangepaste maatregelen.

Alle nieuwsberichten