Bezoek deze prachtige natuurgebieden voor de tijd van het jaar

Bezoek deze prachtige natuurgebieden voor de tijd van het jaar

088 - 9005555 Mail ons
woensdag 11 september 2019

Ook al is de zomer bijna aan zijn eind, het buitenleven is daarmee zeker niet afgelopen. Vaak heeft de nazomer nog een lange nasleep en duurt het nog een tijdje voordat het echt guur weer wordt. In deze periode is het ideaal om deze prachtige natuurgebieden van ons land te ontdekken. Speciaal door onze partner Natuurmonumenten samen gesteld. Enthousiast geworden? Met een huurauto van Europcar bent u binnen een handomdraai op uw bestemming. Een auto huren is namelijk zo gebeurd.

Voornes Duin: Een paradijs voor vogelspotters

Op slechts een halfuurtje rijden vanaf Rotterdam, vindt u natuurgebied Voornes Duin. Dit bijzondere duingebied is ideaal voor wandelingen en bestaat uit verschillende landschappen. Leuk detail: Hier groeit meer dan de helft aan wilde plantensoorten die in Nederland te vinden zijn. Ook voelen veel vogelsoorten zich hier thuis wat het leuk maakt deze te spotten! Vooral het Breedewater is een geliefde broedplaats voor grote groepen aalscholvers en eenden. Bovendien spot je er op andere plekken in het gebied nachtegalen, groene spechten en roodborsttapuiten. Zoals bij het Quackjeswater, een sprookjesachtig meer waar u via het wandelpad allerlei vogels kunt zien broeden. Een leuk uitje om met de (klein)kinderen te ondernemen!

Beeckestijn: De tuinliefhebber kijkt zich de ogen uit

Ontdek de bijzondere cultuurhistorie van landgoed Beeckestijn in Velsen-Zuid. Dit landgoed kenmerkt zich door de uitgebreide verzameling van diverse tuinstijlen. Ook worden er nieuwe tuinstijlen aangelegd zonder de oude te vervangen. Passeer al wandelend verschillende stijlen zoals het classicisme, régence en rococo. Wandel door het prachtige romantische parkbos, de strakke geometrische tuinen of maak een rondje op de buitenplaats langs de spiegelvijver en de neobaroktuin. De buitenplaats vormt een oase van rust en is de ideale plek om de drukte van de Randstad te ontvluchten.

Nieuwkoopse Plassen: Fiets door een pittoresk landschap

Bent u een sportieveling én cultureel aangelegd? Stap op de fiets en maak eens een rondje door de Nieuwkoopse Plassen. Deze fietsroute voert u langs plekken waar schilders van de Haagse School anderhalve eeuw hun ideeën opdeden. De kunstenaars schilderden midden in de natuur en het prachtige landschap was vaak een grote inspiratiebron voor hun kunstwerken. Proef de sfeer van de vorige eeuw en fiets langs herberg de Noordse Plassen, de Westveense Molen en diverse dorpjes en meren.

Watersafari

Lekker op pad met de kinderen? In september worden er door Natuurmonumenten diverse kinderactiviteiten georganiseerd. Zo ook OERR Watersafari over de Nieuwkoopse Plassen. Kinderen gaan samen met een boswachter de plassen op opzoek naar de dieren die er leven. Aanmelden kan via bovenstaande link. Er zijn nog enkele plekken beschikbaar.

Europcar en Natuurmonumenten

Vanuit het GoforGreen wagenpark schenkt Europcar bij elke particuliere verhuring een vast percentage van de opbrengsten aan Natuurmonumenten. Deze financiële bijdrage komt ten goede aan het natuurbehoud en de realisatie van het verhoogde uitkijkpunt over de Nieuwkoopse Plassen. Daarnaast steunt Europcar Natuurmonumenten bij speciale acties zoals het klimaatbos. De bijdrage van Europcar past in het streven om ‘groener’ te ondernemen. Natuurmonumenten heeft zich aan het GoforGreen autoverhuurlabel gelieerd omdat ze duurzaam vervoersgedrag willen stimuleren.

Alle nieuwsberichten