Auto huren voor de skivakantie? Voorbereid op weg met deze 4 tips

Auto huren voor de skivakantie? Voorbereid op weg met deze 4 tips

088 - 9005555 Mail ons
donderdag 12 december 2019

Skivakantie gepland? Het vakantiegevoel begint meestal al bij het boeken van de juiste huurauto met de juiste uitrusting, zoals winterbanden en genoeg laadruimte voor alle bagage. Maar waar moet je allemaal aan denken als je op skivakantie gaat? Wat moet mee voor onderweg? We geven u graag een aantal tips.

#1. Zorg voor genoeg brandstof

Bent u een type dat altijd doorrijdt tot de laatste druppel? Denk dan even twee keer goed na voordat u met de huurauto aan uw skivakantie begint. In het buitenland is het namelijk vaak zo dat de afstand tussen tankstations vele malen groter is als hier in Nederland. Dus tank op tijd, neem een afslag eerder en rijd naar een tankstation als de tank nog een kwart vol is.

#2. Neem de veiligheidskit mee

Voorbereid op weg is altijd fijn. Vooral als u naar een winterse bestemming gaat en de kans op calamiteiten hoger is dan normaal. Neem daarom altijd een veiligheidskit mee. U hoopt natuurlijk van niet, maar mocht u met pech langs de weg komen te staan dan kunt u in ieder geval de nodige maatregelen treffen. De veiligheidsitems verschillen per land dus check van te voren welke veiligheidseisen gelden.

#3. Slotontdooier en ruitenvloeistof doen wonderen

Met die koude temperaturen zit er een kans in dat het slot vast is gevroren als u een tijdje de auto heeft geparkeerd. Het kan dus geen kwaad om een busje slotontdooier mee te nemen. Tip: bewaar die dan niet in de auto. Ook een extra jerrycan ruitenvloeistof zal ten goede komen. Mocht er onderweg sneeuwval zijn dan kan het strooizout in combinatie met het natte wegdek snel voor vieze ruiten zorgen waardoor u vaker de ruitenwissers zal gebruiken. Af en toe de ruitenvloeistof bijvullen zal het zicht tijdens de gemiddelde rit van 9 uur wat aangenamer maken.

#4. Elektronisch vermaak

Tijdens een lange rit neemt u natuurlijk van alles mee om de kinderen en medepassagiers te vermaken. Een filmpje kijken op de tablet of spelletje op de smartphone in de file is leuk, maar deze elektronische apparaten moeten na een tijdje ook weer opgeladen worden. Dan is het wel zo fijn als u een powerbank bij de hand heeft. Dingetje om te onthouden voor in uw handbagage!

 

Alle nieuwsberichten