Auto huren voor 1 dag om de 4 mooiste kastelen van Nederland te bezoeken

Auto huren voor 1 dag om de 4 mooiste kastelen van Nederland te bezoeken

088 - 9005555 Mail ons
maandag 16 maart 2020

Wist u dat Nederland rijk is aan honderden kastelen? Deze prachtige, vaak middeleeuwse gebouwen staan in de mooiste natuurgebieden van ons land. Nu de lente bijna aanbreekt is het heerlijk om op een zonnige dag van de Nederlandse natuur te genieten en een bezoekje te brengen aan één van deze historische kastelen. Zin om deze plekken te ontdekken maar heeft u geen vervoer? Met een huurauto van Europcar bent u altijd verzekerd van een jonge auto tegen voordelige tarieven. Ideaal voor een dag weg! We hebben de 4 mooiste bestemmingen voor u uitgezocht.

  1. Kasteel De Haar

Ontdek de historie van Nederlands grootste kasteel. In het luxueuze Kasteel De Haar in Utrecht,  kunt u terecht voor een rondleiding en komt u er achter hoe de familie van Zuylen al begin 20ste eeuw heeft geleefd. Aanschouw de hoge muren, ophaalbrug en vele kamers van Kasteel De Haar of maak een mooie wandeling door het park. De oprichting van kasteel De Haar dateert rond de 13e eeuw en is meerdere malen gerestaureerd. Onder andere door de beroemde architect Pierre Cuypers, die het Centraal station van Amsterdam en het Rijksmuseum heeft ontworpen.

  1. Het Muiderslot

Het imposante Muiderslot, gebouwd na 1350, staat in het Noord-Hollandse Muiden. Dit middeleeuwse kasteel verkeert nog altijd in goede staat en heeft een slotgracht met ophaalbrug, schietgaten en op de binnenplaats een groot gebouw met trapgevels. Het is een vierkant waterburcht met op iedere hoek een ronde toren. Gerestaureerde moes- en kruidentuinen sieren de omgeving rondom het kasteel. Wat het Muiderslot zo bijzonder maakt is de veerdienst. Deze vaart tussen IJburg en het Muiderslot. Ook kun je er diverse rondleidingen volgen en voor  kinderen worden er veel leuke dingen georganiseerd.

  1. Kasteel Doorwerth

Kasteel Doorwerth is misschien wel het meest mysterieuze kasteel van Nederland. Het gerucht gaat namelijk dat binnen de oude muren van het kasteel een meisje rondspookt dat ooit is verhongerd. Ze zou het vaakst gezien zijn in de jachthal, gelegen in de noordvleugel. Kasteel Doorwerth werd voor het eerst genoemd rond 1260 en is in het bezit geweest van verschillende families. Ook staat er een hele oude boom naast het kasteel. Deze monumentale robinia, met een stamomvang van 7 meter,  is geplant in 1579 en daarmee de oudste boom in haar soort.

  1. Kasteel Huize Ruurloo

Dit kasteel behoort tot de landgoederenzone Baakse Beek en werd al voor 1326 genoemd. Het waterburcht was vanaf de 15e eeuw in het bezit van de familie Van Heeckerden en heeft in de loop der tijd ook als gemeentehuis gediend. De verschillende bouwstijlen kenmerken Kasteel Huize Ruurloo door het middeleeuws muurwerk en een 16e en 17e -eeuwse toren. Om het kasteel heen kunt u heerlijk wandelen en is er een theehuis, de Orangerie te vinden. Leuk feitje: Kasteel Huize Ruurloo staat bekend om de televisieserie ‘De Zevensprong’ (naar het boek van Tonke Dragt) die in de jaren ’80 is opgenomen.

Busje huren voor het weekend

Het weekend is ideaal om één van deze prachtige kastelen te bezoeken met familie en vrienden. Om er met meerdere personen lekker op uit te gaan bieden wij u de optie een 6, 7 of 9 persoons busje te huren. Wij bieden u ruime keuze uit ons wagenpark. Bovendien bent u verzekerd van een jonge type personenbus om veilig de weg op te gaan. Ook bent u standaard WA-verzekerd (bij tarief inbegrepen) en heeft u de optie het Eigen Risico te verlagen. Een busje huren voor een top weekend gaat eenvoudig en snel via onze klantenservice via 088-9005555, online of in een van onze vestigingen bij u in de buurt.

Alle nieuwsberichten