Auto huren tijdens winterse omstandigheden

Auto huren tijdens winterse omstandigheden

088 - 9005555 Mail ons
donderdag 12 december 2019

Nu de herfst plaats heeft gemaakt voor de winter is het goed om eens stil te staan bij de auto uitrusting van uw huurauto. Bij lage temperaturen zijn de winterse omstandigheden namelijk zwaarder voor de auto. Wij geven u graag een aantal tips om veilig met uw huurauto de weg op te gaan.

Winterbanden huren bij uw huurauto

Roadtrip of skivakantie gepland in de wintermaanden? In de meeste Europese landen zijn winterbanden of all season banden verplicht. Dit type banden heeft meer grip op het wegdek dan zomerbanden. Een groot aantal huurauto’s in onze vloot zijn voorzien van all season banden. Deze banden bevatten het 3PMSF- symbool en dus goedgekeurd om veilig de weg op te gaan. Deze service bieden we aan op aanvraag. Online te boeken op geselecteerde auto categorieën en telefonisch te reserveren via ons Call Center op 088- 900 5555.

Parkeren van uw huurauto

Parkeren als het vriest, hoe zat dat ook alweer? Er bestaat een kans dat de handrem kan vast vriezen dus doet u er verstandig aan deze tijdens vriesperiodes niet te gebruiken. Wat u in plaats hiervan kunt doen is de huurauto in P zetten (bij automaat) of in de eerste versnelling (bij handgeschakeld). Toch de handrem aangetrokken en krijgt u deze er nu niet meer van af? Het ijs in de kabel breekt als u de handrem extra aantrekt. Werkt dit niet? De motor een kwartiertje warm laten draaien helpt in de meeste gevallen met succes.

Auto huren met veiligheidskit

Altijd handig bij uw autohuur: een veiligheidskit. Vooral als u veel onderweg bent of lange afstanden aflegt. Mocht u pech hebben onderweg dan biedt deze kit eerste hulp. Naast een EHBO setje bevat deze veiligheidskit ook een gevarendriehoek en een reflectievest. Bij Europcar kunt u eenvoudig een veiligheidskit aanschaffen als u de huurauto komt ophalen bij de vestiging. Zo gaat u voorbereid op weg naar uw (vakantie)bestemming!

 

Alle nieuwsberichten