Auto huren in Nederland voor de zomervakantie in het buitenland? Dit is waar u op moet letten

Auto huren in Nederland voor de zomervakantie in het buitenland? Dit is waar u op moet letten

088 - 9005555 Mail ons
donderdag 9 juli 2020

De zomervakantie is begonnen! Door de versoepeling van de corona maatregelen is het weer mogelijk om met een (huur)auto naar het buitenland te reizen. Wel hebben veel landen veiligheidsmaatregelen getroffen en is de service van Europcar iets anders dan u gewend bent.

  • Toegestane landen om te bezoeken tijdens de zomervakantie

Niet alle Europese landen hebben de grenzen opengesteld. Het is toegestaan om met een huurauto van Europcar op vakantie te gaan naar de Benelux, Spanje (met uitzondering van Ceuta en Melilla), Oostenrijk, Zwitserland, Frankrijk, Duitsland, Italië, Portugal en Denemarken. Zweden en het Verenigd Koninkrijk blijven voorlopig nog op slot.

  • Landen met code rood/oranje/geel

Het Ministerie van Buitenlandse Zaken adviseert om niet naar landen te reizen met code rood en alleen als het noodzakelijk is naar landen te reizen met code oranje. Door ernstige veiligheidsrisico´s in deze landen kunnen er voor u als reiziger gevaarlijke situaties ontstaan. De landen met code geel hebben veiligheidsrisico´s die afwijken van wat u in Nederland gewend bent. Bereid u daarop voor.

  • Service Europcar

Reist u af naar een land met code rood of oranje?  Dan kan de hulpverlening (bij o.a.stranding) langer  duren en zijn we afhankelijk van de lokale restricties en regelgeving. De One Way Service naar deze landen is niet toegestaan (ook niet als u al gereserveerd heeft).  Bij de landen met code geel is de hulpverlening normaal en is  de One Way Service wel toegestaan.

Lockdown

Wanneer het land door omstandigheden toch op slot gaat, waardoor u als klant niet naar huis kan, lopen de huurkosten wel door. Ook is het dan niet toegestaan om de huurauto en dat land in te leveren. Als dit wel wordt gedaan dan worden de werkelijke transportkosten (waar mogelijk) en stilstand kosten tot het moment dat de huurauto terug is volledig doorbelast.

Voorkom vervelende verrassingen op reis en check via www.nederlandwereldwijd.nl alle risico´s en belangrijke informatie m.b.t het reisadvies vanuit het Ministerie van Buitenlandse Zaken.

Alle nieuwsberichten