Algemene informatie betreffende Covid-19 - Coronavirus

Algemene informatie betreffende Covid-19 - Coronavirus

088 - 9005555 Mail ons

In het kader van de uitbraak van het coronavirus Covid-19, informeren wij u graag over het volgende:

De gezondheid van onze bezoekers en onze medewerkers staat vanzelfsprekend op de eerste plaats. Europcar neemt daarom natuurlijk ook maatregelen om de verspreiding van het Coronavirus zo veel mogelijk in te dammen. Hierbij volgen we de landelijke richtlijnen van het RIVM. We hebben onze hygiënemaatregelen aangescherpt: extra schoonmaakbeurten, intensieve aandacht voor oppervlakken die veel worden aangeraakt (deurklinken, pinapparaten, touchscreens van koffieapparaten, balies etc.) en het veelvuldig desinfecteren van onze handen.

Onze diensten blijven beschikbaar in Nederland

Als één van de grootste autoverhuurders in Nederland blijven wij u graag van dienst zijn. De afgelopen dagen hebben wij zelfs een toename in vervoersbehoefte geconstateerd binnen enkele specifieke branches. Onze vervoersmiddelen worden gezien als alternatief voor het OV en bedrijven zetten onze voertuigen in voor extra transport van hun goederen en/of diensten.

Wij zien onze dienstverlening als extra belangrijk in deze tijden, omdat wij graag bijdragen aan veilige mobiliteit. Voor zakelijke klanten kunnen wij, indien gewenst, de auto ook bij u thuis afleveren. Wij adviseren u dan om ruim van tevoren contact met ons op te nemen zodat wij dit kunnen inplannen.

Veiligheid staat voorop

Om de continuïteit van onze dienstverlening en de veiligheid van onze medewerkers en klanten te garanderen, heeft Europcar de maatregelen omtrent het Coronavirus verder aangescherpt.

Aanvullende maatregelen zijn:     

  • Onze receptionisten dragen wegwerphandschoenen en blijven achter hun bureau zitten. We kunnen ons voorstellen dat dit wat afstandelijk overkomt, zo bedoelen wij het niet. Het is voor uw en onze veiligheid.
  • Auto’s die worden ingezet worden na gebruik grondig gereinigd met desinfecterende schoonmaakmiddelen. Bij de reiniging van het interieur is er speciale aandacht voor stuur, handgrepen, schakelpook en touchscreens.
  • Onze medewerkers dragen handschoenen tijdens het reinigingsproces.
  • De gereinigde huurauto wordt op één van onze vestigingen of, indien u de huurauto laat afleveren, op het afleveradres geparkeerd.
  • Onze medewerker, met wegwerphandschoenen, reinigt de huurauto met een desinfecterende spray op de parkeerplaats. De huurauto mag nu uitsluitend nog door u geopend en / of verplaatst worden. De sleutel wordt gedesinfecteerd voordat deze in een gesloten envelop aan u overgedragen wordt.
  • Tijdens het reinigen van de huurauto gebruiken onze medewerkers wegwerphandschoenen, papieren schoonmaakdoeken en een desinfecterende spray. Deze middelen hebben de juiste specificaties om verspreiding van het CoVid19 virus te voorkomen.
  • Na het tekenen op onze tablet, hetzij voor ontvangst of voor het inleveren van de auto,  wordt deze tablet na elk gebruik gedesinfecteerd.

Contant Geld

Om de kans op besmetting nog verder te minimaliseren willen we u dringend oproepen om zoveel mogelijk met pin of met mobiele telefoon te betalen. Zo beperken we fysiek contact, dit in lijn met de RIVM adviezen.

Wijzigen of annuleren van uw reservering

Voor alle klanten geldt dat u nationale reserveringen kunt wijzigen of annuleren tot 24 uur vóór de ophaaltijd. Internationale reserveringen kunt u wijzigen of annuleren tot 48 uur vóór de ophaaltijd.

Bereikbaarheid

Zoals u van ons gewend bent, blijven wij bereikbaar per telefoon, email,  de website en uiteraard onze vestigingen. Wel kunnen wachttijden iets langer zijn vanwege een beperktere bezetting. We vragen hiervoor uw begrip.

Meer informatie

We doen ons uiterste best om onze dienstverlening te waarborgen. Voor meer informatie over het wijzigen of annuleren van uw internationale boeking, verwijzen wij u door  naar de algemene huurvoorwaarden van uw bestemming. Voor reserveringen binnen Nederland gelden de nationale algemene huurvoorwaarden. U kunt ook contact opnemen met ons Call Center via telefoonnummer 088-900 5555 of via info@europcar.nl.