Algemene informatie betreffende Covid-19 - Coronavirus

Algemene informatie betreffende Covid-19 - Coronavirus

088 - 9005555 Mail ons

English version

In het kader van de uitbraak van het coronavirus Covid-19, informeren wij u graag over het volgende:

De gezondheid van onze bezoekers en onze medewerkers staat vanzelfsprekend op de eerste plaats. Europcar neemt daarom natuurlijk ook maatregelen om de verspreiding van het Coronavirus zo veel mogelijk in te dammen. Hierbij volgen we de landelijke richtlijnen van het RIVM. We hebben onze hygiënemaatregelen aangescherpt: extra schoonmaakbeurten, intensieve aandacht voor oppervlakken die veel worden aangeraakt (deurklinken, pinapparaten, touchscreens van koffieapparaten, balies etc.) en het veelvuldig desinfecteren van onze handen.

Onze diensten blijven beschikbaar in Nederland

Als één van de grootste autoverhuurders in Nederland blijven wij u graag van dienst zijn. De afgelopen dagen hebben wij zelfs een toename in vervoersbehoefte geconstateerd binnen enkele specifieke branches. Onze vervoersmiddelen worden gezien als alternatief voor het OV en bedrijven zetten onze voertuigen in voor extra transport van hun goederen en/of diensten.

Wij zien onze dienstverlening als extra belangrijk in deze tijden, omdat wij graag bijdragen aan veilige mobiliteit. Voor klanten (zakelijk en particulier) kunnen wij, indien gewenst, de auto ook bij u thuis afleveren. Wij adviseren u dan om ruim van tevoren contact met ons op te nemen zodat wij dit kunnen inplannen.

Veiligheid staat voorop

Om de continuïteit van onze dienstverlening en de veiligheid van onze medewerkers en klanten te garanderen, heeft Europcar de maatregelen omtrent het Coronavirus verder aangescherpt.

Aanvullende maatregelen op onze verhuurlocaties:

 • Onze vestigingen zijn voorzien van 1.5 meter markeringen om de ruimte tussen personen te kunnen bepalen.
 • Onze medewerkers die u aan de balie van dienst zijn, dragen wegwerphandschoenen. Ook worden onze balies na elke bezoek ontsmet met een desinfecterend middel en zijn deze van elkaar gescheiden d.m.v. plexiglas.
 • Onze pinapparaten zijn gereinigd en vervolgens voorzien van een plastic zakje welke na elk gebruik ververst wordt.
 • Bij drukte (meer dan 5 klanten in onze verhuurruimte) vragen wij u om buiten te wachten. Uiteraard met de bedoeling om te voorkomen dat er te veel mensen in dezelfde ruimte zijn en wij uw gezondheid en dat van onze medewerkers niet meer kunnen garanderen.
 • Wij vragen u om niet met meer dan 1 persoon aan de balie te komen (met uitzondering van een extra bestuurder)

 

Aanvullende maatregelen m.b.t. uw huurauto:

 • Bij binnenkomst is uw huurauto direct gereinigd en geventileerd volgens onze standaard procedure.
 • Tijdens het reinigen van uw huurauto ontsmetten wij alle aanraakvlakken zoals de gordel, deurgrepen, stuur, versnellingspook, handrem, dashboard, etc. met een desinfecterend middel. Ook eventuele extra artikelen zoals kinderzitjes, steekwagens e.d. worden grondig gereinigd met desinfecterende spray.
 • Uw huurauto is vervolgens voor u geparkeerd en gereinigd met een desinfecterend middel, zodra dit gebeurd is, is uw huurauto niet meer door ons aangeraakt.
 • Onze medewerker(s) dragen wegwerphandschoenen tijdens het reinigingsproces en het besturen van uw huurauto.
 • De autosleutel wordt gereinigd met een desinfecterend middel en in een gesloten envelop aan u overhandigd tenzij u de bestuurder bent van deze huurauto.
 • U tekent voor ontvangst en teruggave van uw huurauto op een tablet, deze wordt na gebruik gereinigd met een desinfecterend middel.
   

Contant Geld

Om de kans op besmetting nog verder te minimaliseren willen we u dringend oproepen om zoveel mogelijk met pin of met mobiele telefoon te betalen. Zo beperken we fysiek contact, dit in lijn met de RIVM adviezen.

Wijzigen of annuleren van uw reservering

Voor alle klanten geldt dat u nationale reserveringen kunt wijzigen of annuleren tot 24 uur vóór de ophaaltijd. Internationale reserveringen kunt u wijzigen of annuleren tot 48 uur vóór de ophaaltijd.

Bereikbaarheid

Zoals u van ons gewend bent, blijven wij bereikbaar per telefoon, email,  de website en uiteraard onze vestigingen. Wel kunnen wachttijden iets langer zijn vanwege een beperktere bezetting. We vragen hiervoor uw begrip.

Meer informatie

We doen ons uiterste best om onze dienstverlening te waarborgen. Voor meer informatie over het wijzigen of annuleren van uw internationale boeking, verwijzen wij u door  naar de algemene huurvoorwaarden van uw bestemming. Voor reserveringen binnen Nederland gelden de nationale algemene huurvoorwaarden. U kunt ook contact opnemen met ons Call Center via telefoonnummer 088-900 5555 of via info@europcar.nl.