5 Tips voor in de herfst met de auto

5 Tips voor in de herfst met de auto

088 - 9005555 Mail ons
donderdag 27 september 2018

De hete dagen van deze zomer zijn nu echt voorbij en de herfst is ingetreden. Dat betekent alleen niet dat er geen vakantiegevoel meer kan zijn! De Nederlandse natuur heeft een goude gloed over zich heen en is juist prachtig in de herfst. Er niks beters dan erop uit te gaan in Nederland. Vind een auto bij Europcar en rijd de natuur tegemoet!

1. Naar de Veluwe

Het “Park hoge Veluwe” is ideaal om met de auto heen te gaan. Vanuit de ingang kunt u verder op de witte fietsen het park ontdekken.

De natuur is op de herfst op zijn best. Er zijn verschillende soorten heidevelden te vinden, maar ook stuifzand behoort tot het landschap. Daarbij zijn er veel flora en fauna te vinden, zoals herten, zandhagedissen en bijna 100 vogelsoorten.

Maar buiten de fietstocht kunt u nog veel meer doen. Zo kan je ook paardrijden in het park en staat het bekende Kruller Muller museum er.

2. Naar de kust

Wat is fijner dan lekker uitwaaien op de Nederlandse stranden. Pak de auto naar Schoorl (Noord Holland) en maak een wandeling door de hoogste en mooiste duinen van Nederland. Er is daar 60km aan wandelpad! Ook zijn er bijzondere diersoorten te zien zoals de nachtzwaluw. Eenmaal aangekomen op het strand kan je genieten van een warme kop koffie met uitzicht over de zee.

3. De Waddeneilanden

Rijd naar de kop van Noord Holland of Friesland en neem de boot naar een van de Waddeneilanden. De auto is ideaal om bijvoorbeeld Texel te ontdekken. Er zijn veel kleine gezellige dorpen en er zijn overal mooie wandelingen langs de kust te maken. Wat helemaal leuk is de mogelijkheid om te wadlopen!

4. De Friese meren

Ook in de herfst kan het heerlijk zijn om met een zeilboot over de Friese meren te varen. Huur bijvoorbeeld een valk bij een van de vele zeilscholen en maak een stop in gezellige dorpjes als Grou. Zorg natuurlijk wel dat het een winderige dag is!

5. Oostvaarders plassen

In heel Europa is er geen gebied dat te vergelijken is met Oostvaarderse plassen, het is een moerasgebied waar de natuur vrij spel heeft. Het is vooral bekend vanwege de vele soorten vogels, waaronder roofvogels. Tussen Almere en Lelystad ligt dit gebied en is makkelijk met de auto te bereiken. Het is een ruig gebied met Lepelaars, reeën, vossen, hazen en de zeearend. Er zijn fiets en wandelroutes beschikbaar.

Dus wil je een paar dagen genieten van de natuur in de herfst? Huur een auto en rijd naar een van deze bijzondere plekken in Nederland.

Alle nieuwsberichten