3 leuke autoroutes door Nederland

3 leuke autoroutes door Nederland

088 - 9005555 Mail ons
maandag 3 juni 2019

Houdt u ook zo van auto rijden tijdens de vakantie? Dan zijn de onderstaande autoroutes door Nederland zeker aan te raden! Bovendien heeft u op de bestemming alle vrijheid om de omgeving te gaan ontdekken. Bekijk hieronder onze top 3 autoroutes in Nederland, in willekeurige volgorde.

Zuid-Limburg - Mergellandroute

Eén van de bekendere autoroutes door Nederland, is de Mergellandroute. Deze 110 km lange route brengt u van het Drielandenpunt op de Vaalserberg tot de beroemdste stadgezichten van Maastricht.
Op deze route beleeft u een deel van Nederland met een geheel eigen karakter. Steile hellingbossen, gevarieerde flora en fauna en pittoreske dorpjes, via de Mergellandroute rijdt u zo langs alle hoogtepunten van het Zuid-Limburgse heuvelland.

Startpunt:  Limburglaan 312, Maastricht. Vanaf daar kunt u de zeshoekige routebordjes volgen.

Lees hier meer informatie 

Deltaroute

De Deltaroute is ooit samengesteld door Rijkswaterstaat en de ANWB en staat ook wel bekend als “Strijd tegen het waterroute”. Via deze 475 km lange route rijdt u langs de 13 Deltawerken in Zuid-Holland, Noord-Brabant en Zeeland. Zo komt u in de regio Rotterdam onder andere de Maeslantkering, de Hollandsche IJsselkering en de Hartelkering tegen. Daarnaast zijn de deltawerken gelegen in een omgeving met mooie stranden en vele culinaire adressen. Een leuk uitje voor in de zomer.

Startpunt: Maeslantkering 139, Hoek van Holland.

Benieuwd naar de gehele route? Bekijk de autoroute hier

Noord- Veluwe - Noord- Veluweroute

Bent u meer gecharmeerd van mooi natuurgebied? Dan is de Noord-Veluweroute echt iets voor u! Een route van ongeveer 95 km lang. Via deze route rijdt u langs een natuurgebied, waarin bossen, heide en zandverstuivingen een belangrijke rol vervullen.
De Veluwe is hoe dan ook een perfect gebied voor leuke autoroutes. In dit uitgestrekte landschap lopen meerdere uitgestippelde autoroutes. Vervolg uw route bijvoorbeeld door over te gaan op de Zuid-Veluweroute. U kunt hier zeker meerdere dagen vertoeven!

Startpunt: Apeldoornsestraat 163, Garderen.

Bekijk hier de volledige routebeschrijving 

Alle nieuwsberichten